کاربرگ در حسابداری چیست ؟

در این مقاله میخواهیم درباره اینکه کاربرگ و ثبت معکوس در حسابداری چیست و چگونه عمل می کنند اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. کاربرگ یک فرم چند ستونی است که زمانی که می خواهیم صورت های مالی را از طریق تراز آزمایشی تهیه کنیم باید از آن استفاده کنیم.یک حسابدار در یک سازمان وقتی میخواهد در پایان یک سال مالی حساب ها را ببندد قبل از این کار باید صورت های مالی را تهیه کند. به همین منظور از یک فرم مشخص استفاده می کند تا اصلاحات پایان دوره و بستن حساب ها را انجام دهد و از صحت کار خود اطمینان پیدا کند که به این فرم (کاربرگ) می گویند.پس از انجام اصلاحات و قبل از ثبت در دفاتر روزنامه و كل به منظور كشف اشتباهات احتمالي كاربرگ تهيه مي گردد. اين عمل موجب مي شود ، در صورتي كه اشتباهي در ثبتهاي اصلاحي رخ داده باشد ، قبل از ثبت در دفاتر قانوني اصلاح گردد.

کاربرگ به هیچ عنوان یک صورت مالی اساسی یا مدرک رسمی حسابداری نیست و اشتباهاتی که در آن رخ بدهد را به راحتی می توان پاک کرد و تغییر داد. در حالت عادی کاربرگ ده ستون مبلغ دارد اما باتوجه به نیازهای سازمان های متفاوت می توان این ستون ها را افزایش داد. خود کلمه کاربرگ بیانگر اطلاعات موجود در آن است و اگر از راست به چپ آن را بررسی کنیم سلسله مراتب عمل یک حسابدار را نشان می دهد.

واژه “کار” از کلمه (کاربرگ) به کار حسابداران اشاره می کنند که در آخر دوره حسابداری باید تراز آزمایشی تهیه  کنند. واژه “بر” از این کلمه به برگشت دادن و اصلاحات مورد نیاز و تهیه تراز آزمایشی اصلاح شده اشاره می کند و واج “گ” به این اشاره می کند که گزارشگری نهایی حسابداری شامل سود و زیان و ترازنامه می باشد.

پس اگر بخواهیم یک کاربرگ را بخش بندی کنیم شامل بخش های مختلفی نظیر تراز آزمایشی، اصلاحات، تراز آزمایشی که اصلاح شده، بخش سود و زیان و بخش ترازنامه می باشد و تقسیم بندی می گردد.

البته هرکدام از این بخش ها یک ستون بدهکار و یک ستون بستانکار را دارا می باشند که در این صورت (10=2*5) 10 ستون که در بالا گفتیم کاربرگ دارد بدست می آید.

در ضمن باید گفت که هر بخش دارای یک ستون بدهکار و بستانکار می باشد که نتیجتآ (10= 2 × 5) 10 ستون کاربرگ حاصل می شود.

استفاده از کاربرگ برای یک حسابدار چه مزیت هایی می تواند داشته باشد؟

باعث تسريع در تهية صورتهاي مالي و ارايه به موقع آن ميشود.

باعث تقليل اشتباهاتي كه ممكن است در حين عمليات مربوط به اصلاح حسابها شود مي گردد.

امكان تهية ثبتهاي اصلاحي و بستن حسابها قبل از ثبت در دفاتر را به طور پيش نويس فراهم مي آورد.

كلية مانده هاي دفتر كل و تراز آنها را نمايش مي دهد.

كلية حسابها و ارقام صورتهاي مالي پايان دوره را فراهم مي آورد.

در ادامه توضیح مطلب کاربرگ و ثبت معکوس چیست به سراغ ثبت معکوس می رویم.

مقدمه ثبت معکوس

حسابداران گاهی برای ساده کردن عملیات حسابداری در دوره مالی بعد، در اولین روز در دوره مالی بعدی خود، به کمک ثبت معکوس، حسابهای اصلاحی که دارند را در دو روش ثبت دریافتها و پرداخت ها در حساب هایی به نام درآمد و هزینه، معکوس می کنند. به این عمل ثبت معکوس در حسابداری می گویند.

ثبت معکوس (Reversing Entries) چیست؟

در چرخه حسابداری مرحله به مرحله که پیش برویم در آخرین گام با عبارت ثبت های معکوس مواجه می شویم. در مقاله قبل که توضیحاتی مختصر درباره ثبت های اصلاحی دادیم بیان شد که برخی درآمدها و هزینه ها در پایان سال به یک میزان مشخص تحقق می یابند ولی از آنجا که پرداختی صورت نمی گیرد ثبت اصلاحی مربوط به آن حتما باید صورت پذیرد. اگر بخواهیم ثبت معکوس را به ثبت اصلاحی ربط بدهیم، این ثبت باعث می شود حسابداران در رابطه با ثبت های اصلاحی سال گذشته نگرانی نداشته باشند. اساس انجام ثبت های معکوس در حسابداری به این دلیل است که به حسابدار کمک کند و باعث جلوگیری از اشتباه و فراموشی آنها شود در حقیقت نیروی کمکی است. اما اگر کسی دارای حافطه قوی باشد و اطمینان داشته باشد که فراموش نمی کند و دچار خطا و اشتباه نمی شود به ثبت معکوس ملزم نیست.کاربرگ.

زدن ثبت های معکوس

ثبت معکوس زمانی صورت می گیرد که صورت های مالی سازمان در پایان یک سال مالی تهیه می شود و کلیه دفاتر مربوط به آن اعم از دفتر روزنامه، دفتر کل و دفاتر دیگر آن بسته می شود، در این اوقات معکوس کردن ثبت های اصلاحی در آغاز دوره مالی بعد و قبل از ثبت عادی معاملات مفید خواهد بود. به نوعی می توان گفت ثبت های اصلاحی در سال مالی قبل دقیقا در مقابل ثبت اصلاحی آغاز دوره مالی بعد توسط ثبت معکوس قرار می گیرد. اصلی ترین هدف ثبت های معکوس این است که ثبت معاملات در سال مالی جدید را ساده‌تر کنند و به همین دلیل در اولین روز دوره مالی جدید صورت می گیرند. با معکوس کردن ثبت های اصلاحی به این عمل می خواهیم در دوره بعد زمانی که رویداد رخ می دهد از محاسبه دوباره آن جلوگیری کنیم. 

ثبت معکوس، ثبتی است که موجب تعویض بدهکار و بستانکار ثبت تعدیلی دوره قبل می‌شود. تاریخ انجام ثبت معکوس در اولین روز دوره بعد از انجام ثبت‌های تعدیلی است.

تلاش شد در این مقاله اطلاعات مفیدی درباره اینکه کاربرگ و ثبت معکوس چیست ارائه شود. امید است مورد توجه قرارگرفته باشد.